SNÍDANĚ, SVAČINY...
Vajíčkový wrap
Suroviny
3 vejce
2 kolečka tvarůžků
2 lžíce Cottage light
chia semínka
sůl
koření - pepř, koriandr
Postup:
Tvarůžky nastrouháme na jemno, smícháme s ostatními surovinami a ještě jednou vše promícháme. Tuto směs vylijeme na menší plech vystlaný pečícím papírem a v troubě pečeme asi 20 min. Po vytažení necháme chvíli zchladnout, odlepíme pečící papír a zabalíme do wrapu cokoliv, co máme rádi ( šunkou, salátkem, rajčaty a domácím pažitkovým dresinkem).
Jahodový koktejl
Suroviny
½ šálku bílého kefíru
1 odměrka proteinového prášku
½ šálku čerstvých nebo mražených jahod
½ lžičky skořice
Postup:
Vše dejte do mixéru spolu s ½ šálkem vody a dobře promixujte.Ovesné sušenky
Suroviny (16 sušenek)
2 banány
150 g ovesných vloček (lze použít i bezlepkové)
2 PL javorového sirupu nebo medu
30 g Protein (proteinový prášek)
2 PL chia semínek
½ PL skořice
100 ml vlažné vody
Postup:
Banány rozmačkáme, postupně přidáme vločky a ostatní suroviny. Uděláme 16 placiček a naskládáme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme na 180 °C cca 20- 25 min.
Protein Pancake
Suroviny (1 porce)
50 g Pancake směsi
100 ml vody
75 g čerstvého ovoce (borůvky/maliny)
špetka skořice
5 ks mandlí
1 lžíce odtučněného tvarohu
lžíce javorového sirupu
Postup:
V misce smícháme dávku 50 g (1 odměrka 20 g) směsi Protein pancake s daným množstvím vody 100 ml a mícháme, dokud nevznikne hladké těsto. Palačinky smažíme po obou stranách na horké pánvi. Před podáváním ozdobíme čerstvým ovocem, popřípadě můžeme přidat navrch tvaroh nebo hořkou čokoládu. Podáváme teplé.
Ovesná kaše s ovcem
Suroviny (1 porce)
250 ml mandlového mléka
30 g ovesných vloček
5 g Whey proteinu
30 g ovoce (malin, borůvek)
10 g vlašských ořechů
Postup:
Protein rozmícháme ve vlažném až horkém rostlinném mléku, přidáme ovesné vločky a necháme 10-20 minut odležet. Pokud preferujete kašovitou konzistenci, je možné nechat přes noc odležet v lednici a ráno podávat s čerstvým ovocem a ořechy.
Chia pudink s ovocem
Suroviny (2 porce)
250 ml mandlového mléka
10 lžiček chia semínek
2 lžičky strouhaného kokosu
1 lžička medu
dvě hrsti lesního mraženého nebo čerstvého lesního ovoce
1/2 banánu
Postup:
Do mléka přidejte med a rozmíchejte. Pak přidejte kokos a chia semínka. Takto připravenou směs rozdělte do 2 skleniček, odložte na patnáct minut do lednice. Pak směs promíchejte (pokud vám směs připadá hodně tekutá, přidejte ještě trošku chia semínek) a nechte do druhého dne uležet v lednici. Chia semínka vytváří při kontaktu s tekutinou kolem sebe gel, díky tomu do rána vznikne pudingová (rosolovitá) hmota. Na tu pak stačí navrstvit ovoce nebo také vytvořit ovocnou složku pomocí tyčového mixéru, přičemž jen rozmixujete ovoce s troškou vody.
Mléčný pudink
Suroviny (4 porce)
400 ml mléka
200 ml vody
80 g cukru
50 g kukuřičného škrobu + 100 ml mléka půl lžičky růžové vody, čerstvé jahody, pistác
Postup:
Mléko a vodu zahřejeme i s cukrem v kastrolu k bodu varu. Kukuřičný škrob rozmícháme ve 100 ml mléka tak, aby vznikla hustá pasta. Pokud jej rozmícháme v horkém mléku, nevzniknou žmolky. Za stálého míchání povaříme, až tekutina zhoustne. Jakmile dosáhneme konzistence pudinku, přidáme růžovou vodu a nalijeme do sklenic. Sklenice pokryjeme folií, aby nevznikl škraloup. Když pudink vychladne, ozdobíme ho čerstvými jahodami a posypeme nahrubo nakrájenými pistáciemi.